Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar


Väsman Cup

Väsman Cup är ett vandringspris tills någon tagit tre inteckningar, då denne erövrar priset för alltid. Ambitionen är att genomföra 5 deltävlingar där ett resultat räknas bort.

Vi har numera bra tabeller i excel för jaktstart (omvänd SRS) på långa banor på Ludvikafjärden. Det gör att vi planerar två sådana kappseglingar i Väsman Cup och en i Jolle Cup i år. Det avslutande medaljracet blir med jaktstart i båda cuperna. Kanske vi låter bojarna ligga kvar ett tag så att det blir något mer race kvällstid, vi får se.

Det funkade inte bra att runda kardinalmärken förra året, ett märke saknades och det andra låg så nära grundet att det blev en grundstötning. Därför lägger vi ut rundningsmärken i år istället.

Granön runt gör comeback som kölbåtstävling, istället för Bananen runt eller Trollholmsracet, även det är för att minska risken för grundstötning. Vi vågar inte lita på att kardinalmärkena vid Banangrundet och Trollholmen är rätt placerade.

DatumTävlingOrdning
Maj
28 maj Granön Runt 1
Juni
07 juni Ludvikafjärden 2
Augusti
13 augusti Väsman Runt 3
September
03 september KM Kölbåtar 4
17 september Medaljracet 5

Jolle Cup

Cupen består av fem deltävlingar. Även för jollecupen finns vandringspokaler.

Alla åldrar får vara med på klubbens jollekappseglingar, men man måste vara minst 13 år för att man ska räknas som deltagare i serien Jolle Cup. Åldersgränsen är ny för i år och hänger ihop med att vi följer Riksidrottsförbundets ”Idrotten vill”: Barn ska inte jämföras med andra i rankinglistor eller i serier över tid! Man räknas som barn tills man fyllt 13 år.

DatumTävlingOrdning
Maj
25 maj Bankappsegling 1
Juli
27 juli Bankappsegling, Triangeln 2
Augusti
07 augusti Bankappsegling 3
27 augusti KM Jollar 4
September
10 september Medaljracet 5

Allmän Info

Poängberäkning: Det gäller att ha så lite poäng som möjligt. En första plats ger en poäng, en andra plats ger två poäng osv. Om man hoppar över en segling så får man (antal deltagande i hela cupen) + 1 poäng. För båda serierna (Väsman Cup och Jolle Cup) gäller att man måste vara med på minst två deltävlingar för att det ska räknas som att man deltar i serien. Klubbmästerskapen ingår. Resultaten räknas individuellt, det spelar ingen roll om man styr eller sköter segel, eller vilken båt man seglat med. Det sämsta resultatet för var och en räknas bort.

Tidtagning: Om det inte är funktionärer vid målgången, tar vi egen seglad tid och även tid på den båt som kommer efter dig själv, om det är möjlig och relevant för placering. I jollecupen är det alltid funktionärer.

Anmälningsplikt före start: Anmälan enligt tävlingsinbjudan, som regel ute på vattnet 20 min före start.

Flaggsignaler: För att tävlande båtar lättare ska se vilken banlängd och SRS-tabell som gäller för respektive tävling så kan en startbåt visa aktuell flagg. Se inbjudan till respektive tävling.

Spinnaker: Spinnaker får sättas utan anmälningsplikt innan tävlingen. Dock måste det meddelas till tävlingsledningen om spinnaker har använts eftersom spinnakeravdraget räknas bort i så fall.

Tävlingar på distriktsnivå: Datum är inte bestämda än. Förra året blev det inget DM. Om ingen av de andra dalaklubbarna vill arrangera DM i år så har vi sagt att vårt klubbmästerskap kan vara öppet för andra dalaseglare och räknas som DM. Mer information kommer på hemsidan och Facebook.

Tävlingar på nationell nivå: De som är mest intressanta för våra ungdomar är JSM i Västerås 17 - 21 juni (olika jolleklasser) och JR-cup i Marstrand 5 - 8 juli (klubblag tävlar med lånade C55:or).

Uppdaterad: 21 NOV 2017 15:57 Skribent: Arnav Jain
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Ludvika SS - Segling
Torkel Berg, Gästgivaregatan 6
77153 Ludvika

Kontakt:
Tel: 024081556
E-post: This is a mailto link

Se all info