Hoppa till sidans innehåll

Radiostyrt


Under vintern/våren 2010 byggdes 6 stycken radiostyrda båtar av typen Micro Magic av 9 personer i Ludvika. Med det kom radioseglingssektionen igång i Ludvika Segelsällskap. Torkel Berg har skrivit en liten rapport från den cirkeln: (pdf)

Sedan dess har även Jonas Wik köpt en Micro Magic. Totalt finns 8 radiosegelbåtar i flottilj Ludvika, 7 Micro Magic och en Saphir.

I år (2014) prövar vi ett nytt upplägg: Vi seglar varannan onsdag i Ludvika hamn, udda veckor kl. 17. I Falun seglar de jämna veckor på tisdagar. På så sätt kan de av oss som vill segla ofta packa in sig i en bil och åka till Falun jämna veckor och Faluborna kan komma hit udda veckor. Vi utvärderar det här under försommaren, det kan komma att bli ändringar.
En annan nyhet för i år är att vi siktar på att radioseglingen på Väsmans dag, den 9 augusti, ska bli en rankingsegling för Micro Magic. Säsongen avslutas traditionsenligt med Glöggracet, preliminärt den 28 september. Det kan bli ändrat datum beroende på väderprognosen. Vi radioseglare är lite kräsna med vädret, så bli inte förvånad om ingen seglar när det är ruggväder eller stiltje.
I Falun arrangeras en nationell tävling i Micro Magic den 23-24 augusti och i Vadstena blir det SM i Micro Magic den 6-7 september.

Kom gärna och prova på när vi har våra träningar!

 

Under Forum på Micro Magic, Sverige (länk uppe till vänster) finns info om "Flottilj Ludvika"

Uppdaterad: 29 APR 2015 22:03 Skribent: Arnav Jain/Torkel Berg

Postadress:
Ludvika SS - Segling
Torkel Berg, Gästgivaregatan 6
77153 Ludvika

Kontakt:
Tel: 024081556
E-post: This is a mailto link

Se all info