Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar


Jolle cup

Cupen består av fyra deltävlingar. Precis som Väsman cup handlar det om att ha så lite poäng som möjligt. En första plats ger en poäng, en andra plats ger två poäng osv. Distriktsmästerskapet i Ludvika räknas även som klubbmästerskap och ingår i cupen. Cupen avslutas med ett medaljrace, kanske som en kortare distanssegling.

Datum Tävling Ordning
Juni
09 juni Bankappsegling med kölbåtar 1
Augusti
18 augusti Bankappsegling 2
31 augusti DM & KM Jollar 3
September
13 september Medaljracet 4

Väsman Cup

Väsman Cup är ett vandringspris tills någon tagit tre inteckningar, då denne erövrar priset för alltid. Ambit-ionen är att genomföra 5 deltävlingar där ett resultat räknas bort. Även klubbmästerskapet ingår i cupen.

Det gäller att ha så lite poäng som möjligt. En första plats ger en poäng, en andra plats ger två poäng osv. Det koras första, andra och tredje plats. Om man hoppar över en segling så får man (antal deltagare i hela cupen) + 1 poäng. Man måste vara med på minst två deltävlingar för att det ska räknas som att man deltar i Väsman cup. Med tanke på att deltagandet har varit lågt de senaste åren är det i år en kappsegling mindre i cupen.

Nytt för i år är att Medaljracet genomförs som en distansbansegling på Ludvikafjärden! Banseglingen Tri-angeln utgår och Bananen runt får ersätta Granön runt.

Datum Tävling Ordning
Juni
09 juni Bankappsegling med jollar 1
Juli
05 juli Bananen runt 2
Augusti
02 augusti Väsman runt 3
September
06 september KM Kölbåtar 4
20 september Medaljracet 5
Uppdaterad: 13 MAJ 2014 17:45 Skribent: Arnav Jain
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Ludvika SS - Segling
Torkel Berg, Gästgivaregatan 6
77153 Ludvika

Kontakt:
Tel: 024081556
E-post: This is a mailto link

Se all info