Tävlingar 2023

Inbjudan
Resultat
Jaktstartabeller
SRS

Kommande Tävlingar 2023

Datum Tävling Ordning
     
Maj    
     
Juni    
6 Väsman Cupp Nationaldagsracet förkölbåtar 1
     
Augusti    
19 Väsmans Cup Väsman runt för kölbåtar 2
     
     
September    
Ej fast. Jolle Cup Höstregattan för jollar 1
9 Väsmans Cup KM 3
Ej fast. Jolle Cup KM för jollar 2
Ej fast. Jolle Cup Medaljracet 3
30 Väsman Cup Medaljracet för kölbåtar 4

 

 

Vid frågor kontakta Hans Johansson Telefon: 0739080742 eller Arnav Jain 070-6533413

Väsman Cup

Väsman Cup är ett vandringspris tills någon tagit tre inteckningar, då denne erövrar priset för alltid. Ambitionen är att genomföra 5 deltävlingar där ett resultat räknas bort.

Vi har numera bra tabeller i excel för jaktstart (omvänd SRS) på långa banor på Ludvikafjärden. Det gör att vi planerar två sådana kappseglingar i Väsman Cup och en i Jolle Cup i år. Det avslutande medaljracet blir med jaktstart i båda cuperna. Kanske vi låter bojarna ligga kvar ett tag så att det blir något mer race kvällstid, vi får se.

Det funkade inte bra att runda kardinalmärken förra året, ett märke saknades och det andra låg så nära grundet att det blev en grundstötning. Därför lägger vi ut rundningsmärken i år istället.

Granön runt gör comeback som kölbåtstävling, istället för Bananen runt eller Trollholmsracet, även det är för att minska risken för grundstötning. Vi vågar inte lita på att kardinalmärkena vid Banangrundet och Trollholmen är rätt placerade.

Jolle Cup

Cupen består av fem deltävlingar. Även för jollecupen finns vandringspokaler.

Alla åldrar får vara med på klubbens jollekappseglingar, men man måste vara minst 13 år för att man ska räknas som deltagare i serien Jolle Cup. Åldersgränsen är ny för i år och hänger ihop med att vi följer Riksidrottsförbundets ”Idrotten vill”: Barn ska inte jämföras med andra i rankinglistor eller i serier över tid! Man räknas som barn tills man fyllt 13 år.

Allmän Info

Poängberäkning: Det gäller att ha så lite poäng som möjligt. En första plats ger en poäng, en andra plats ger två poäng osv. Om man hoppar över en segling så får man (antal deltagande i hela cupen) + 1 poäng. För båda serierna (Väsman Cup och Jolle Cup) gäller att man måste vara med på minst två deltävlingar för att det ska räknas som att man deltar i serien. Klubbmästerskapen ingår. Resultaten räknas individuellt, det spelar ingen roll om man styr eller sköter segel, eller vilken båt man seglat med. Det sämsta resultatet för var och en räknas bort.

Tidtagning: Om det inte är funktionärer vid målgången, tar vi egen seglad tid och även tid på den båt som kommer efter dig själv, om det är möjlig och relevant för placering. I jollecupen är det alltid funktionärer.

Anmälningsplikt före start: Anmälan enligt tävlingsinbjudan, som regel ute på vattnet 20 min före start.

Flaggsignaler: För att tävlande båtar lättare ska se vilken banlängd och SRS-tabell som gäller för respektive tävling så kan en startbåt visa aktuell flagg. Se inbjudan till respektive tävling.

Spinnaker: Spinnaker får sättas utan anmälningsplikt innan tävlingen. Dock måste det meddelas till tävlingsledningen om spinnaker har använts eftersom spinnakeravdraget räknas bort i så fall.

Tävlingar på distriktsnivå: Datum är inte bestämda än. Förra året blev det inget DM. Om ingen av de andra dalaklubbarna vill arrangera DM i år så har vi sagt att vårt klubbmästerskap kan vara öppet för andra dalaseglare och räknas som DM. Mer information kommer på hemsidan och Facebook.

Tävlingar på nationell nivå, distriksnivå, och interational nivå:
Se klubbens hemsida och Svenska Seglarförbundet för mer infromation.