Tävlingar 2024

Inbjudan
Resultat
Jaktstartabeller
SRS

Kommande Tävlingar 2024

Datum Tävling Ordning
     
Maj    
     
Juni    
8 Väsman Cup Sollen Runt 1
     
Augusti    
31 Väsmans Cup Väsman runt. Distansegling. Startgrupper. 2
     
     
September    
Ej fast. Jolle Cup Höstregattan för jollar. 1
14 Väsmans Cup KM. 3
Ej fast. Jolle Cup KM för jollar. 2
Ej fast. Jolle Cup Medaljracet. 3
28 Väsman Cup Medaljracet för kölbåtar. 4

 

 

Vid frågor kontakta Henrik Brus, telefon 076-896 26 57 eller Hans Johansson, telefon: 073-908 07 42

Väsman Cup

Väsman Cup är ett vandringspris tills någon tagit tre inteckningar, då denne erövrar priset för alltid. Ambitionen är att genomföra 5 deltävlingar där ett resultat räknas bort.

Vi har numera bra tabeller i excel för jaktstart (omvänd SRS) på långa banor på Ludvikafjärden. Vi planerar en sådan kappsegling i Väsman Cup och en i Jolle Cup i år. Det avslutande medaljracet blir med jaktstart i båda cuperna. Kanske vi låter bojarna ligga kvar ett tag så att det blir något mer race kvällstid, vi får se.

Jolle Cup

Cupen består av fyr deltävlingar. Även för jollecupen finns vandringspokaler. Datum för jollecupen fastställs i samråd med deltagarna.

Alla åldrar får vara med på klubbens jollekappseglingar, men man måste vara minst 13 år för att man ska räknas som deltagare i serien Jolle Cup. Detta hänger ihop med att vi följer Riksidrottsförbundets ”Idrotten vill”: Barn ska inte jämföras med andra i rankinglistor eller i serier över tid! Man räknas som barn i idrottssammanhang tills man fyllt 13 år.

Allmän Info

Poängberäkning: Det gäller att ha så lite poäng som möjligt. En första plats ger en poäng, en andra plats ger två poäng osv. Om man hoppar över en segling så får man (antal deltagande i hela cupen) + 1 poäng. För båda serierna (Väsman Cup och Jolle Cup) gäller att man måste vara med på minst två deltävlingar för att det ska räknas som att man deltar i serien. Klubbmästerskapen ingår. Resultaten räknas individuellt, det spelar ingen roll om man styr eller sköter segel, eller vilken båt man seglat med. Det sämsta resultatet för var och en räknas bort.

Tidtagning: Om det inte är funktionärer vid målgången, tar vi egen seglad tid och även tid på den båt som kommer efter dig själv, om det är möjlig och relevant för placering. I jollecupen är det alltid funktionärer.

Anmälningsplikt före start: Anmälan enligt tävlingsinbjudan, som regel ute på vattnet 20 min före start.

Flaggsignaler: För att tävlande båtar lättare ska se vilken banlängd och SRS-tabell som gäller för respektive tävling så kan en startbåt visa aktuell flagg. Se inbjudan till respektive tävling.

Spinnaker: Spinnaker/gennaker får sättas utan anmälningsplikt innan tävlingen. Dock måste det meddelas till tävlingsledningen om spinnaker har använts eftersom spinnakeravdraget räknas bort i så fall.

Tävlingar på distriktsnivå: Datum är inte bestämda än. Förra året blev det inget DM. Om ingen av de andra dalaklubbarna vill arrangera DM i år så har vi sagt att vårt klubbmästerskap kan vara öppet för andra dalaseglare och räknas som DM. Mer information kommer på hemsidan och Facebook.

Tävlingar på nationell nivå, distriksnivå, och interationell nivå:
Se klubbens hemsida och Svenska Seglarförbundet för mer information.